Marmerlook keramiek

 

Gezien de toenemende vraag naar werkbladen met de uitstraling van marmer, introduceert Jetstone twee witte keramiekkleuren met een fraaie marmerstructuur; Calacatta en Estatuario.

Beide materialen combineren de looks van marmer met de bijzonder praktische eigenschappen van keramiek. En dat is een uitkomst, want echte marmersoorten worden, naast hun prachtige uitstraling, ook gekenmerkt door hun lage vlek- en zuurbestendigheid. Samen met de matige krasbestendigheid, maakt het marmer helaas tot een minder geschikt materiaal voor werkbladen in de keuken.

 

Voornaamste verschil tussen beide nieuwe kleuren, is de marmerstructuur. De Estatuario wordt gekenmerkt door één prominente ader aangevuld met wat kleinere aderstructuren, terwijl de Calacatta juist over de gehele plaat haar marmerstructuur wat meer verdeelt heeft. Bijzonder van beide materialen is in elk geval, dat ze voor specifieke situaties op aanvraag leverbaar zijn met een structuur die helemaal doorloopt. Met deze zogenaamde ‘open boek structuur‘ kunt u echt iets bijzonders ontwerpen! Meer informatie daarover vindt u op de speciale sticker op de achterzijde van onze monsters.

 

Net als alle andere keramieksoorten van Jetstone, hebben Calacatta en Estatuario een matte oppervlakte met bijzonder praktische en hygiënische eigenschappen; ze zijn uitermate hittebestendig, krasbestendig, zuurbestendig en vlekbestendig.
Beide nieuwe kleuren zijn leverbaar in 6mm en 12mm dik, met maximale afmetingen van 3150x1450mm.