Gaatjes in kleding?

 

Regelmatig krijgen we bij Jetstone de melding dat mensen kleine gaatjes in hun kleding hebben, en daarbij het vermoeden uiten dat dit door het werkblad veroorzaakt wordt. Een terechte conclusie? Soms misschien voor een deel, vaak ook helemaal niet.

 

Tijden veranderen
Strakke vormen met een klein afgeschuind randje zijn in de afgelopen 10 jaar steeds populairder geworden. Bovendien wordt er steeds minder gebruik gemaakt van een keukenschort, waardoor gespen, knopen, ritsen en andere kledingaccessoires, tegen de rand van het keukenblad aan komen. Dit kan voor minuscule beschadigingen (braampjes) aan het blad zorgen, waarachter vervolgens kleren kunnen blijven haken.
U kunt dat voorkomen door regelmatig te testen of de rand van uw werkblad nog mooi glad is. Wanneer u met een doekje langs de randen van het werkblad gaat, merkt u vrij eenvoudig of deze ergens blijft haken. De eventuele fijne braampjes die dat veroorzaken, kunt u verwijderen door de rand heel licht op te schuren met fijnkorrelig schuurpapier (korrel 1200).

 

Is daarmee de oorzaak van alle gaatjes duidelijk?
Nee, verre van. Het werkblad zou dus een mogelijke veroorzaker kunnen zijn van kleine gaatjes in kleding, maar het is maar een van de vele mogelijke boosdoeners. Wat te denken van wasmachines, drogers, riemen, gespen, autogordels, bureaus waarachter gezeten wordt, etcetera. Combineer dat met een toenemend percentage goedkopere (en wellicht kwalitatief minder goede) kleding, en het laat zich raden dat talloze externe zaken de oorzaak kunnen zijn van gaatjes in uw kleding. Om die reden zullen wij als Jetstone nooit klachten op dit vlak in behandeling nemen.

 

Lees voor meer informatie ook gerust eens de bevindingen en het forum van Radar.