Jetstone 25 jaar | het begin

 

We vieren dit jaar ons 25-jarig jubileum; een prachtige mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. Maar hoe begon het eigenlijk?

 

De Deurnese ondernemer Theo Nooyen wilde graag een granieten tegelvloer thuis en liet die vloer leggen door tegelzetter Jan van den Heuvel. De granieten tegels werden besteld bij Peet Veldhuijzen, die in die tijd bij natuursteenbedrijf Kemie werkte. De drie heren hadden wel een klik en in de gesprekken ontstond het idee om een nieuw bedrijf te starten dat zich zou richten op de productie van werkbladen in graniet. De mentaliteit om niet eindeloos te overleggen, maar vooral te doen, stamt al uit die tijd. Een paar maanden na die eerste idee├źn is in 1993 de oprichting van Jetstone namelijk een feit.

 

Jetstone start op het platteland tussen Deurne en Venray, aan de Kanveldweg. In een oude schuur wordt een stuk leeg geruimd en op enkele tweedehands aangeschafte machines worden wat technische wijzigingen aangebracht om ze geschikt te maken voor de productie van werkbladen. Peet Veldhuijzen wordt directeur en Jan van den Heuvel richt zich vooral op de inkoop van graniet. Marian van Bree, op dat moment werkzaam op de administratie van de firma Nooyen, wordt gevraagd om de administratie van Jetstone erbij te doen en er worden drie medewerkers aangenomen voor de productie. Met de eerste partijen granieten platen letterlijk tussen de varkensstallen gaat Jetstone van start. Al groeiende wordt er simpelweg telkens een extra stukje schuur vrijgemaakt zodat er meer mensen kunnen werken. En de camper-opslag van de familie Nooyen wordt in gebruik genomen als uitbreiding van het kantoor. Het zal tot 1996 duren tot de locatie op de Kanveldweg echt te klein wordt…