Samenwerkers: Marian en Björn

 

Marian van Bree en Björn Bots hebben beiden een functie die vooral draait om mensen. Als Hoofd HRM en Hoofd Productie staat tevredenheid van medewerkers bij hen allebei bovenaan het lijstje.

 

“Ik werk nu 25 jaar bij Jetstone”, begint Marian. “Ik ben begonnen bij de familie Nooyen. Toen Jetstone werd opgestart, kreeg ik de vraag om daar de administratie voor op te zetten. Dat werk werd meer en meer en uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om me volledig voor Jetstone in te zetten. Ik ben heel veel met mensen bezig, maar organiseer bijvoorbeeld ook de feestjes en uitstapjes. Die balans vind ik heel leuk.”

 

Björn begon in 1999 bij Jetstone. “De eerste twee weken heb ik in de productie gelijmd, daarna heb ik een paar jaar bij de CNC-machine gestaan. Omdat we met een klein clubje mensen waren, kregen we de kans om alles te leren. Uiteindelijk vroeg John mij of ik assistent-productieleider wilde worden op de Florijn. En vier jaar geleden kreeg ik de kans om Hoofd Productie te worden. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Met een team van 94 medewerkers is er nog wel eens wat. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Een luisterend oor bieden is dan belangrijk en dat doe ik ook graag.”

 

“Jetstone heeft dat sociale altijd gehad”, vertelt Marian. “De sfeer is heel laagdrempelig. We moeten dingen hier echt samen doen.” Björn vult aan: “We zijn allemaal gelijkwaardig, we doen ons best voor elkaar. Ik denk dat dat door veel medewerkers en klanten wordt gewaardeerd. We werken met een hele korte levertijd en de spanning om dat in goede banen te leiden maakt het werk uitdagend.”

 

Marian herinnert zich nog hoe het in het begin was. “Dat was gewoon met z’n allen de schouders eronder. Er was geen tijd voor uitgebreid overleg, want die telefoon ging en de fax bleef maar doorgaan. Om tijd te besparen, deden we het werkoverleg op skates rond de varkensstallen. En maar rondjes rijden. Dat kon toen nog.”
Björn denkt met plezier terug aan een van de hoogtepunten bij Jetstone. “Fred, John en ik zijn een keer naar een beurs in Italië geweest. In de buurt bleek een concert van Bruce Springsteen te zijn. John kocht drie kaartjes, wij lopen die arena binnen en het concert begon precies op dat moment. Kippenvel!”