Samenwerkers: Judith en Cor

 

Cor van Lieshout en Judith Graat zijn allebei werkzaam op de afdeling Verkoop. Cor als hoofd van de afdeling en Judith als medewerkster binnendienst. Beiden werken al sinds 1999 bij Jetstone en hebben de ontwikkelingen van het bedrijf dus van dichtbij meegemaakt.

 

Judith weet nog hoe het vroeger op de afdeling ging. “Een verkoopafdeling hadden we toen niet. Wij deden de routeplanning en moesten nog op de matrixprinter bonnen met doordruk printen! Aan het einde van de dag vulden we het aantal orders per klant in op een lijstje.” “Die kon ik dan vervolgens allemaal in een Excel-bestandje zetten”, reageert Cor lachend.

 

Ook op het gebied van verkochte materialen is er veel veranderd. “Tot vijftien jaar geleden verkochten we vrijwel alleen maar graniet”, vertelt Cor. “Impala Becker en Juperana Amarello waren toen echte hardlopers. En vrijwel alle consumenten kwamen op materiaalkeuze om een partij uit te zoeken, soms wel 70 op een zaterdagochtend. Dat was een hele organisatie.”

 

Ik denk dat Jetstone zo succesvol is omdat wij altijd ons boerenverstand gebruiken”, vertelt Cor. “In plaats van ergens lang over praten, zijn wij vooral van het dóen. Dat heeft Jetstone sterk gemaakt. Er zijn intern best veel veranderingen geweest, ook in de manier van werken. Jarenlang was onze succesformule dat elke klant maar één contactpersoon had. Maar met steeds meer parttime medewerkers vielen daar toch wat gaten. Toen zijn we in teams gaan werken, zodat de klant meerdere aanspreekpunten heeft. Degene die hij aan de lijn krijgt, is op de hoogte en gaat het gewoon regelen. Zoiets vraagt natuurlijk om gewenning en flexibiliteit, maar uiteindelijk gaat het erom dat het voor de klant het beste is.”

 

“Door betrokkenheid bij de klant ga je vanzelf samenwerken. Iedereen zorgt ervoor dat we orders op tijd geleverd krijgen. Afspraak is afspraak. Die bereidheid om samen dat doel te bereiken, is er altijd.”

Judith vult aan: “Samenwerken is ook iets voor elkaar over hebben. Niet alleen binnen de afdeling, maar ook daarbuiten. Als er bij een collega ondersteuning nodig is, dan schieten we elkaar graag te hulp.”

 

Cor: “We zijn uitgegroeid tot een grote internationale speler. Professioneel, maar ook gewoon een Brabants familiebedrijf. Als klanten hier een rondleiding krijgen, horen we bijna altijd terug dat medewerkers hier zo enthousiast zijn. En dat werkt aanstekelijk. Dat niet alleen wij, maar ook klanten en leveranciers zo betrokken zijn. Dat mensen echt trots zijn. Net zoals wij zelf!”