Gut Böckel 2019

 

Na de succesvolle deelname van vorig jaar, presenteerde Jetstone zich tijdens de Küchenmeile ook dit jaar weer op het prachtige landgoed Gut Böckel. We lieten ons voor de presentatie van dit jaar inspireren door het boek ‘Form Follows Food’ van trendvoorspeller en -onderzoekster Lidewij Edelkoort. Het boek, een initiatief van composietfabrikant Caesarstone, laat zien hoe kleuren en structuren uit voeding en natuur, terugkomen in actuele trends voor keukenwerkbladen.

 

In samenwerking met architect Perry Hanssen (Hanssen ID) vertaalden we elementen uit dat boek naar een presentatie met de titel ‘Hexagon: Inspired by Nature’. De keuze voor de hexagon (ook wel honingraat genoemd) als terugkerende vorm, werd daarbij gebaseerd op het feit dat de honingbij indirect verantwoordelijk is voor 30% van onze voeding.

Een prominente rol in de presentatie werd gespeeld door de nieuwe kleuren Jet Grey, Primordia, Noir Desir, Bromo en Kreta. Daarnaast toonden we als preview ook een aantal materialen die begin 2020 in de collectie gaan komen, zoals de fraaie nieuwe Caesarstone-kleuren Black Tempal, Calacatta Nuvo en Empira White.

 

De presentatie werd erg enthousiast ontvangen door de bezoekers, die vooral de ruime opzet en creatieve invulling van het begrip werkbladen wisten te waarderen.