Trend 2020: Marmerlooks

 

In een wereld die alsmaar verder digitaliseert en versnelt lijken we op zoek naar warmte en karakter in onze leefomgeving. Eén van de voornaamste interieurtrends voor 2020 is dan ook warm, rond, zacht en romantisch. Sfeervol, natuurlijk en luxueus zijn dan ook de sleutelwoorden in het interieur van de nabije toekomst. Hierbij denken we aan luxueuze interieurs met donkere, warme kleuren en rijke en zachte stoffen zoals fluweel.

 

De uitstraling van marmer past uitstekend binnen deze trend. De aderstructuur in dit materiaal zorgt voor de rijke, natuurlijke uitstraling die het elegante en tijdloze karakter van ons moderne interieur benadrukken. Daarbij combineert het feilloos met warme materialen als velours en fluweel en matcht marmer met messing details, zoals een kraan of spoelbak.

 

Jetstone levert een breed scala aan kleuren in composiet, keramiek en Dekton met de natuurlijke look van marmer. In tegenstelling tot echt marmer, hebben deze materialen juist bijzonder praktische eigenschappen. En de kleuren zijn veel minder onderhevig aan kleurverschillen per partij.

 

In deze marmerlook materialen is enorm veel keuze. Welke soort aanspreekt en past binnen welk interieur is uiteraard zeer persoonlijk. Zo onderscheiden we klassieke, elegante marmerlooks zoals op het moodboard ‘Fresh Marble‘. Liever luxueus, dramatisch en mysterieus? ‘Marbling Moods‘ past perfect binnen de hotel-chic stijl die in 2020 nog populairder zal worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onze nieuwe keramiekkleur Noir Desir. Materialen met ton-sur-ton aders en een warme grondtoon zijn te vinden in de serie ‘Earthy Naturals‘. Hierin passen uitstekend een aantal kleuren uit de ‘Supernaturals’ serie van composietleverancier Caesarstone.

 

In onze collectie hebben we inmiddels meer dan 20 materialen met een uitgesproken marmerlook. Op zoek naar een totaaloverzicht? Dit is te vinden op onze speciale pagina over marmerlooks.