Trend 2020: Betonlooks

 

Onze persoonlijke smaak verandert van tijd tot tijd en we verwachten dat ons interieur daarin mee kan ontwikkelen. Een neutrale basis kan ervoor zorgen dat we met andere accessoires en een frisse nieuwe kleur op de muur eenvoudig aanpassingen kunnen doen. De keuken hoort zonder twijfel bij die basis en dat is één van de redenen waarom een werkblad met betonlook al een aantal jaren sterk aan populariteit wint.

 

Beton is stoer en robuust, maar straalt ook een bepaalde sereniteit uit. Door de tijdloze kleurstelling is het in enorm veel interieurstijlen toe te passen. Gecombineerd met matzwarte accessoires, zoals kranen of een spoelbak, wordt het stoere karakter van beton benadrukt. Wordt er juist gecombineerd met zachtere tonen? Dan wordt de natuurlijke uitstraling van het materiaal geaccentueerd. Zo is beton een ware kameleon in het interieur!

 

Het nadeel van traditioneel beton is dat de praktische eigenschappen niet ideaal zijn voor gebruik in een keuken. Vooral de lage vlek- en zuurbestendigheid vallen daarbij op, veroorzaakt door het feit dat beton poreus is. De afgelopen jaren zijn er echter talloze materialen op de markt gekomen die de natuurlijke uitstraling van beton weten te combineren met praktische eigenschappen, zoals composiet, Dekton en keramiek. Vergeleken met echt beton, hebben deze materialen beduidend betere praktische eigenschappen waardoor ze bij uitstek geschikt zijn als werkblad voor een keuken.

 

Materialen met zo’n betonlook zijn toe te passen in landelijke, moderne én industriële interieurs, maar welke soort beton aanspreekt is uiteraard zeer persoonlijk. Om die reden hebben we de materialen in drie verschillende trendgroepen onderverdeeld. Bij Subtle Concrete passen materialen met een verfijnde betonlook, terwijl materialen in de trendgroep Distinct Concrete juist de uitgesproken structuur van onafgewerkt beton hebben. De materialen in de Raw Earth collectie benadrukken het natuurlijke karakter van beton in aardse tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze nieuwe composietkleur Primordia.

 

In onze collectie hebben we inmiddels meer dan 20 materialen met een betonlook. Op zoek naar een totaaloverzicht? Dit is te vinden op onze speciale pagina over betonlooks.