Samenwerkers: Patrick en Mandy

 

Patrick Janssen werkt inmiddels 13 jaar bij Jetstone; aanvankelijk als Hoofd Logistiek en nu zo’n 9 jaar als Inkoper. Ruim 2 jaar geleden kreeg hij ondersteuning van Mandy Luijten. We spraken met ze over hun samenwerking op de inkoopafdeling van Jetstone.

 

Patrick herinnert zich nog hoe materialen werden ingekocht toen hij begon op de inkoopafdeling. “Jan van den Heuvel, een van onze oprichters, deed dat al jaren op zijn manier; met aantekeningen op een papiertje en telefoontjes naar leveranciers. Lang werkte dat goed, want die leveranciers werkten zelf ook zo. Maar inmiddels verloopt het overal een stuk officiëler. Communicatie gaat dus altijd zwart-op-digitaal-wit en het ERP-pakket is een belangrijke bron bij het maken van beslissingen.”
Jaarlijks bezoekt Patrick talloze leveranciers. “De ene keer ligt de focus op technische ontwikkelingen en zie je slimme innovaties. In India doen we bijvoorbeeld zaken met een aantal bedrijven die zich qua grootte en professionaliteit inmiddels kunnen meten met Jetstone. Daarnaast proberen we samen met onze leveranciers te werken aan een assortiment dat aansluit bij de behoeften van onze klanten”. Mandy vult aan: “We proberen als Jetstone niet alleen een samenwerkingspartner te zijn voor onze klanten, maar ook voor onze leveranciers.”

 

Mandy heeft de afgelopen twee jaar ervaren als een enorm leerproces: “Inkoop gaat van toiletrollen en frisdrank in de kantine tot een enorm assortiment aan plaatmateriaal en spoelbakken. Niet alleen zorgen we ervoor dat de voorraad altijd op orde is, maar we ondersteunen ook de verkoop binnendienst met vragen die zij vanuit klanten krijgen over materialen en spoelbakken. De kennis doen we veel op in de praktijk. We gaan de platenhal in en lopen rond in de productie. En mensen lopen ook bij ons binnen. We zijn wat dat betreft een beetje de ‘Stichting Open Deur’. Maar door vragen te stellen, materialen te vergelijken en te zien hoe dingen worden gemaakt, ontdek je nieuwigheden en leer je hoe je problemen kunt voorkomen.”

 

De samenwerking tussen Patrick en Mandy verliep direct soepel. “Met die toegenomen inkoopvolumes en het digitalisatie-proces was het echt nodig dat ik ondersteuning kreeg” vertelt Patrick. Mandy werd op de vacature gewezen door iemand uit haar vriendenkring. “Erik vertelde me dat Jetstone een fijn bedrijf is om te werken. En dat bleek meteen bij binnenkomst. Je voelt hier een positieve sfeer met een informeel karakter. Rangen maken hier niets uit; onze directeur is even toegankelijk als onze vrachtwagenchauffeurs.”

 

Beiden zijn het erover eens dat Jetstone grote, positieve stappen maakt. Patrick: “Als je kijkt waar we vandaan komen en waar we nu staan, dan mag je echt met trots zeggen dat Jetstone in de regio een hele goede werkgever is.” Mandy vult aan: “Ik vind de groei van de afgelopen paar jaar al haast absurd om te zien. Toen ik hier begon was de nieuwe hal nog leeg en werden de kantoren waar we nu zitten net gerealiseerd. En nu staat er een hypermoderne fabriek met bijbehorend platenmagazijn, waar nog elke paar maanden een nieuwe machine aan wordt toegevoegd. Het zegt in elk geval dat we iets goed doen, want onze loyale klantenkring breidt zich alleen maar verder uit.”