Samenwerkers: Nick en Kevin

 

Nick van Loon en Kevin Verhagen zijn dagelijks bezig met het testen en optimaliseren van de machines in de nieuwe fabriek van Jetstone. Nick als medewerker procesontwikkeling en Kevin als machine-operator. We spraken met ze over samenwerken bij Jetstone.

 

In 2018 werd er een uiterst moderne productielijn geplaatst in de nieuwste fabriekshal op de Beukelsdijk. Kevin stipt aan dat vooral het horizontale platenmagazijn erg bijzonder is. “Samen zijn we daarmee destijds aan de slag gegaan. In de beginfase hield dat in dat we constant aan het testen waren.” Nick vult aan: “We zijn de eerste steenverwerker met zo’n volautomatisch horizontaal magazijn, het optimaliseren van de mechanica voelde dus echt als pionieren.” Een fijne samenwerking: “Nick is, door zijn achtergrond als werkvoorbereider goed in het lezen en optimaliseren van software en ik ken door mijn ervaring de machines waarmee we werken als mijn broekzak.”

 

Nick is na een uitstapje van anderhalf jaar weer terug bij Jetstone. “Dat bevalt erg goed. Ik heb een stap kunnen maken van tekenaar/werkvoorbereider naar procesontwikkeling. Ik zit nu niet meer de hele dag achter de computer, maar ben veel directer betrokken bij de productie. En ik viel vrij snel met mijn neus in de boter, want ik mocht met een aantal mensen van Jetstone een dagje gaan racen op Zandvoort; echt heel gaaf! Het was het resultaat van de jaarlijkse verkiezing voor het beste idee in de bedrijfs-ideeënbus. Dat winnende groepje mag dan een bijzonder uitje voor zichzelf regelen.” Kevin vult aan: “Bij Jetstone wordt er sowieso veel georganiseerd voor de medewerkers. Uitjes en feestjes zijn altijd erg goed verzorgd, en vooral enorm gezellig!”

 

Pratende over mooie herinneringen denkt Nick ook aan een aantal beursdeelnames waar hij speciale onderdelen voor heeft mogen uittekenen. “Die beurzen zorgen vaak voor leuke uitdagingen die echt wat anders zijn dan wat we normaal doen. De Rietveld Bar van onze eerste deelname aan de Küchenmeile schiet me in elk geval te binnen. En voor Caesarstone tekenden en produceerden we bijvoorbeeld een hele bijzondere tafel voor de Milan Design Week.”

 

Jetstone is de laatste tien jaar enorm gegroeid. Kevin ziet wel verschillen: “Het is bijna verbazingwekkend hoeveel orders we tegenwoordig per week verwerken. We zijn niet meer het kleine, gemoedelijke bedrijfje van vroeger, maar een veel professioneler bedrijf. Dat is niet per sé negatief, maar vergde wel enige gewenning. Je kent simpelweg niet meer iedereen. Maar gelukkig zorgen de fijne contacten met collega’s nog steeds voor die gezellige sfeer waar zeker ook een lolletje op z’n tijd bij hoort.”

 

Nick is vooral benieuwd wat de groei nog meer gaat brengen: “Al die technische ontwikkelingen bieden nieuwe perspectieven en uitdagingen. Ik ben benieuwd met wat voor hypermoderne mechanica we over een paar jaar aan het testen zijn.”