Hygiëne in de keuken

 

We leven in een tijd waarin hygiëne extra veel aandacht krijgt omdat het in belangrijke mate kan bijdragen aan het behouden van een goede gezondheid. Dat begint natuurlijk met het goed en regelmatig wassen van je handen, maar ook rondom het werkblad in de keuken zijn er een paar belangrijke aandachtspunten.

 

Maak het werkblad regelmatig schoon

Door het werkblad na elk gebruik goed schoon te maken, ga je de verspreiding van ziektekiemen tegen. Voor de dagelijkse reiniging volstaat voor al onze materialen een poetsbeurt met een schone (!) vaatdoek met warm water en een zacht schoonmaakmiddel. Bij natuursteen kan wekelijks AquaClean worden gebruikt voor een intensievere reiniging. En bij composiet, keramiek en Dekton kan het werkblad intensiever worden schoongemaakt met Jetstone Cleaner.

 

Maak de spoelbak regelmatig schoon

De spoelbak is een van de meest gebruikte onderdelen van de keuken, meestal uitgevoerd in rvs. Voor de dagelijkse reiniging hiervan volstaat poetsen met een schone (!) vaatdoek met warm water en een zacht schoonmaakmiddel. Met Cif (of een ander vloeibaar schuurmiddel) kan de spoelbak intensiever worden schoongemaakt.

Een stenen spoelbak kan op dezelfde manier worden schoongemaakt als het werkblad (zie hierboven).

 

Wissel dagelijks de vaatdoek en theedoek

Theedoeken en zeker vaatdoeken zitten vaak vol met bacteriën. Vervang deze daarom regelmatig en was vaatdoeken en theedoeken op 60 graden om de bacteriën te doden.

 

Let op met agressieve producten op het werkblad

Ook in je schoonmaak-enthousiasme is het van belang om onze normale onderhoudsvoorschriften te volgen en dus niet voor extra agressieve schoonmaakmiddelen te kiezen. Deze kunnen namelijk onherstelbare schade veroorzaken. Let dus op met het gebruik van schuurmiddel (zeker bij glanzende materialen) en vermijd contact met aceton en extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteen-ontstoppers en andere corrosieve stoffen.

 

Groene zeep?

Regelmatig krijgen we ook de vraag of we groene zeep aanraden voor het onderhoud van onze werkbladen. Groene zeep is op zich niet schadelijk voor onze materialen, maar biedt weinig toegevoegde waarde. Het is een vettig product dat als het ware zorgt voor een mooi laagje op het werkblad. Onze ervaring is dat vuil zich vervolgens hecht in dat laagje met als gevolg dat je dat laagje er weer vrij snel vanaf poetst.

 

 

Op zoek naar de antwoorden op veelgestelde vragen of video’s waarin het onderhoud van onze werkbladen uitgebreider wordt uitgelegd? Je vindt ze op het onderhoudsgedeelte van onze website.