Opleidingen bij Jetstone

 

Bij Jetstone vinden we het belangrijk te investeren in de talenten van onze medewerkers. Om de opleidingsmogelijkheden binnen ons bedrijf uit te breiden, is Marloes van Tilburg in februari het Jetstone team komen versterken. Marloes komt uit het onderwijs en vervult als opleidingscoördinator een compleet nieuwe rol binnen Jetstone. We vroegen haar om hier eens wat meer over te vertellen.

 

“Tijdens mijn eerste weken bij Jetstone heb ik zo veel mogelijk kennis gemaakt met de verschillende afdelingen en medewerkers. In die gesprekken heb ik geprobeerd om direct een beeld te krijgen van wat er qua opleiden en ontwikkelen al gebeurt en welke vragen er leven. Mijn rol is om de opleidingsbehoeften binnen Jetstone in kaart te brengen en nieuwe leertrajecten te ontwerpen en te coördineren. De inhoud voor die leertrajecten wordt gevormd door input van mijn collega’s.”

 

Dat traject werd na een paar maanden behoorlijk verstoord door de maatregelen rondom het coronavirus. Hoe ervaarde je juist in die tijd het werken bij Jetstone?
“Vanuit de bestaande behoeften heb ik een opleidingsplan geschreven. En van daaruit zijn we vrij snel gestart met het ontwikkelen van verschillende modules. De samenwerking en behulpzaamheid van collega’s hierbij vind ik echt mooi en bijzonder: iedereen is bereid, ook in deze vreemde periode, om te helpen en samen krijgen we dan van alles voor elkaar. Tijdens alle gesprekken die ik inmiddels heb gehad, ervaar ik echt dat gevoel dat we er sámen voor gaan binnen Jetstone!”

 

Hoe zien de komende maanden eruit voor je?
“De bedoeling is dat er een online omgeving komt voor Jetstone Opleidingen. De wens is dat je als medewerker via deze online omgeving, bijvoorbeeld op je telefoon, direct inzicht hebt in je eigen kerntaken en werkinstructies. Die werkinstructies kunnen korter en interactiever worden gemaakt, onder andere met instructiefilmpjes en foto’s.
Daarnaast zijn we aan het kijken hoe we invulling kunnen geven aan verschillende interne en externe opleidingen; aan de eerste modules wordt al volop gewerkt. Ook heb ik bijvoorbeeld contact met het KennisCentrum Steen, SBB en scholen in de regio over opleidingen, stages en BBL-erkenningen. Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn eerste maanden bij Jetstone en heb zin in wat de toekomst me hier gaat brengen!”