Meet The Team: Beukelsdijk-E3

 

Jetstone werkt met 11 teams in productie; elk verantwoordelijk voor een eigen productielijn. De laatste aanwinst daarin is het team ‘Beukelsdijk-E3’. Een gevarieerd team van zes personen met bijvoorbeeld een hele jonge teamleider (Romano), een allrounder die al 23 jaar bij Jetstone werkt (eindcontroleur Jeroen) en een dertiger die pas twee jaar geleden de keuze heeft gemaakt om vanuit een administratieve baan de overstap te maken naar een beroep waar hij echt iets kan maken met zijn handen (lijmer Jeroen). We spraken met ze over samenwerken; de belangrijkste kernwaarde bij Jetstone.

 

Romano geeft aan dat goed overleg een belangrijke basis is voor het nieuwe team. “Dat begint al bij de start van de werkdag. Elke ochtend om 7 uur beginnen we met een taakverdeling; wat ligt er allemaal en wie doet wat. Daarnaast hebben we regelmatig werkoverleg en voeren we kerntaak-gesprekken. Ik wil graag weten hoe mijn collega’s zich voelen in het team, wat ze fijn vinden lopen, hoe ze de taakverdeling vinden en tegen welke uitdagingen ze aan lopen. Op die manier kunnen we als team echt stappen zetten”. Eindcontroleur Jeroen ervaart dit als erg prettig; “Op dat soort momenten is er ook echt ruimte om je ei kwijt te kunnen. Het maakt dan niet uit of het een overleg is waar iedereen bij is, of een 1-op-1 gesprek. Er is ruimte voor eerlijke, opbouwende feedback naar elkaar, maar zeker ook voor een dosis gezonde humor”. Lijmer Jeroen vult aan: “Het teamgevoel is snel gegroeid. We staan voor elkaar klaar; wanneer iemand hulp nodig heeft, hoeft die het maar te vragen en een ander springt bij.”

 

Toen het nieuwe team net was gestart, kreeg het direct de vraag vanuit een ander productieteam om een groot project over te nemen. Romano kan het zich nog goed herinneren: “We kregen de vraag om 1.400 blokken van keramiek te maken, allemaal met een verstekrand. Een flinke uitdaging, waar we als team echt hebben gekeken op welke manier we dat konden doen. We hebben ruimte vrijgemaakt om een speciale assemblagelijn neer te zetten en met wat flexibele inzet van medewerkers, konden we dat project tijdig en compleet uitleveren. Een mooie opsteker voor het team.”

 

Concluderend stellen de collega’s vast dat ze inmiddels een hecht clubje zijn. “We hadden vorig jaar al een teamuitje gepland staan, maar precies in dat weekend ging alles dicht. Het wachten is nu dus vooral tot de terrassen weer open gaan. En tot we eindelijk weer zo’n top georganiseerd feestje bij Jetstone kunnen hebben!”