Meet The Team: Expeditie

 

De honderden orders die we bij Jetstone wekelijks maken, komen aan het eind van het productieproces samen op onze expeditie. Daar wordt alles klaargezet voor de routes van onze monteurs en chauffeurs. We spraken met teamleider Ronnie en twee van de zes collega’s die daar dagelijks samenwerken om alles in goede banen te leiden: Eric en Bryan.

 

Ronnie trapt af: “Ruim een jaar geleden ben ik teamleider geworden van het team expeditie. Door corona hebben we eigenlijk een valse start gemaakt in het team. Naar omstandigheden hebben we het samen supergoed gedaan, maar het feit dat we moeilijk echt samen konden overleggen maakte het lastig. We zijn namelijk ook gestart met een volledig nieuw paperless systeem dat werkt met handscanners en QR-codes, die zijn gekoppeld aan de verschillende routes voor onze monteurs en chauffeurs.”

Eric, die al 16 jaar bij Jetstone werkt, vertelt: “Ik heb altijd op expeditie gestaan en moest zeker even wennen aan het nieuwe systeem. Maar waar voorheen mijn hoofd aan het eind van de dag echt vol zat, heb ik nu duidelijk minder opslagruimte nodig, haha…” Bryan vult aan: “De planners maken de routes en op basis daarvan ontstaat een indeling van vakken. Onze handscanner geeft aan welke order in welk vak moet.” Eric: “Daar begint ons werk eigenlijk pas; ieder vak is een losse puzzel, die we naar eigen inzicht op een logische volgorde in elkaar passen.”

 

Een puzzel is het op expeditie sowieso, geen twee dagen zijn er hetzelfde en samenwerken is essentieel. Eric geeft aan: “In de basis is iedereen afzonderlijk aan het werk, maar er zijn natuurlijk talloze momenten dat je elkaar hard nodig hebt. Zowel fysiek, met het aanpakken van bladen, als met het delen van de verantwoordelijkheid dat het werk aan het einde van de dag af is.” Bryan: “Wat heel fijn is in ons team, is dat we mensen met verschillende achtergronden hebben. Zo is Joop vroeger monteur bij Jetstone geweest en heeft Gert-Jan voorheen altijd op een van onze vrachtwagens gereden. Dat zorgt letterlijk voor meer ervaring in het team.”

Ronnie knikt instemmend: “Het is mooi dat de collega’s in dit gevarieerde team altijd klaar staan voor een ander. En dat ze gelukkig ook zeker ervaren dat er in alle hectiek de ruimte is voor een geintje tussendoor. Heel belangrijk!“

 

Enthousiast geworden over het werk op onze expeditie? Gezien de groei van ons bedrijf zoeken we nog een medewerker expeditie!