Meet The Team: Technische Dienst

 

De bevlogenheid van ons personeel én de functionaliteit van ons machinepark vormen de sleutel tot ons succes. Een team waarin deze factoren overduidelijk samenkomen is onze technische dienst. We spraken met vedette Huub, goedlachse Henri en teamleider Michael over hun dagelijkse samenwerking.

 

Huub werkt al ruim 23 jaar bij Jetstone: “Toen ik begon had ik alleen een oud kistje met een scheve schroevendraaier en een steeksleutel. Van daaruit zijn we gegroeid tot een afdeling van zeven technici (waarvan er helaas twee ontbreken op de foto), maar nog steeds heb ik nooit in een hoekje gezeten omdat ik niks te doen had.” Henri bevestigt dit: “We hebben echt altijd wat te doen. Naast geplande updates en finetuning van de machines, zijn ook onverwachte defecten en storingen een groot deel van onze dagtaak.” Michael vult aan: “We kijken ook naar de ergonomische aspecten, het verhogen van de capaciteit en de duurzaamheid. Dit doen we, net als het bepalen van onze planning, samen met de jongens in productie.”

 

Michael is in februari begonnen als teamleider. Hoe dat was? “Ik werd echt met open armen ontvangen! En ik geniet van de veelzijdigheid. We hebben te maken elektrotechniek, pneumatiek, hydrauliek, mechanische techniek en ga zo maar door. De kennis van al die technieken proberen we samen zoveel mogelijk te verbreden en vast te leggen in werkinstructies en het onderhoudsbeheersysteem.” Huub vult aan: “Bijna alle werkzaamheden doen we in eigen beheer, dus het delen van kennis is essentieel.” Henri: “De truc daarbij is het gebruiken van je gezond verstand en het denken in oplossingen. En weet je het niet? Dan is het belangrijk om te weten waar je de kennis vandaan kunt halen. Zo hebben we bijvoorbeeld korte lijnen met de machineleveranciers in Duitsland. Je hoeft ze maar te bellen en ze staan voor je klaar.”
Die korte lijnen zie je volgens Michael ook terug in het werken bij Jetstone: “Het voelt hier, ondanks dat we met 300 man zijn, nog als een klein bedrijf. Er worden snel beslissingen genomen en als we bij de TD vinden dat er een bepaald onderdeel aangeschaft moet worden, hebben we ook de autonomie om daarover te beslissen.”

 

Met de autonomie van onze onderhoudsmonteurs komt natuurlijk ook een grote verantwoordelijkheid: “We willen echt alles oplossen, maar daarbij moeten we ook vooruit denken: wat gebeurt er als ik deze instelling een paar honderdsten aanpas?” vertelt Huub. Henri vult aan: “We trekken elkaars werkwijze ook niet in twijfel en kunnen elkaar dag en nacht bereiken voor advies.” En in het weekend dan? Dan genieten deze heren graag van een welverdiende bbq of motorritje. Naast de passie voor techniek hebben ze dat namelijk ook gemeen.

 

Enthousiast geworden over het werk op onze technische dienst? Gezien de groei van ons bedrijf zoeken we nog een onderhoudsmonteur!