Gut Böckel 2021

 

Na de succesvolle deelnames in 2018 en 2019, presenteerde Jetstone zich tijdens de Küchenmeile ook dit jaar weer op het prachtige landgoed Gut Böckel. In samenwerking met Keller Keukens, Caesarstone en architect Martin Zoon transformeerden we het sfeervolle Haferhaus in een inspirerende keukenshowroom. Bezoekers troffen er onze nieuwste trends in werkbladen gecombineerd met de keuken-noviteiten van Keller voor het komende seizoen. Die trends werden getoond in vier keukenstijlen:

 

Industrieel ‘dark rituals’

Direct rechts bij binnenkomst stond een industriële keuken met daarop het materiaal Black Tempal satin. Vooral het eiland sprong daarbij in het oog; niet alleen door het kastelement dat boven het eiland uit stak, maar zeker ook door de buitenranden van het werkblad, uitgevoerd in 39cm dik (in verstek). Het droeg bij aan de robuuste, sobere uitstraling van deze keuken, met bijpassende accenten in zwart staal, terra en antraciet.

 

Landelijk ‘nordic mist’

In de landelijke keuken vormde frontjes van ruw hout en linnen een mooie combinatie met composietkleur Noble Grey. Ook dit Caesarstone-materiaal heeft de uitstraling van natuursteen, maar de aders in donkergrijs zijn hier verwerkt in een lichtgrijze basis, die erg fraai combineert met de frisse zandtinten. Een bijzondere vermelding verdient hier ook de styling, die erg fraai werd ingevuld met bijpassende accessoires.

 

Klassiek ‘marbling moods’

Op de klassieke keuken schitterde de nieuwe Caesarstone-kleur Arabetto. Dit fris witte composietmateriaal heeft een uitgesproken marmerstructuur met fijne groene en grijze aders, die nauwelijks nog van echt te onderscheiden is. De combinatie met notenhout, olijfgroen en koper zorgde voor een hotel chic sfeer. Eyecatcher in deze keuken was ook zeer zeker het ‘spoelblok’, geheel gemaakt van het nieuwe materiaal Arabetto.

 

Modern ‘natural contrasts’

Op de moderne keuken was eveneens een primeur te bewonderen. Op deze keuken met zwarte en witte frontjes lag de nieuwe kleur Calacatta Maximus satin, afgewerkt met een schuine rand (type 2P6) voor een extra minimalistische uitstraling. Ook dit nieuwe materiaal van Caesarstone heeft een marmerlook, maar de structuur bestaat hier duidelijk uit een paar dominante grote aders in grijstinten. De spoelbak van Franke, een MYX 210.50, paste met zijn minimale flens mooi bij het geheel, en de aankleding in Japandi-stijl zorgde met lichte hout- en zandtinten voor warmte in deze strakke keuken.

 

Wij kijken terug op een uitermate goed geslaagde beurs, met enthousiaste reacties van bezoekers. Hopelijk tot volgend jaar!

 

 

fotografie: Ilco Kemmere