Meet the Team: Florijn-E3

 

Jetstone werkt met 11 teams in productie; elk verantwoordelijk voor een eigen productielijn. Dit doen we op twee locaties: de Beukelsdijk en de Florijn. We spraken met een van de teams over hun dagelijkse samenwerking bij Jetstone. Vijf teamleden (Harold, Joost, Gert, Mari en Ricardo) vertellen over het reilen en zeilen binnen het team en over het Jetstone-gevoel.

 

Teamleider Harold begon bijna 18 jaar geleden bij Jetstone als chauffeur, werd monteur, inmeter, servicemonteur en uiteindelijk teamleider in productie. Zijn talent? “Ik probeer het overzicht te houden en deel mezelf niet in op een vaste taak, people management vind ik dan ook een belangrijk onderdeel van het teamleiderschap. Zo heb ik mijn handen vrij om te helpen waar dit het hardste nodig is en de taken in het team zo goed mogelijk te verdelen. Vaak help ik bijvoorbeeld mee op de expeditie.” 

 

Mari is daar inpakker, maar vooral duizendpoot, beamen zijn teamleden. “Ik heb inderdaad met veel disciplines binnen het bedrijf te maken”, vertelt hij. “Maar we zijn allemaal bereid elkaar te helpen, we moeten het als team toch samen regelen. Als er iets af moet, moet het af en samen lukt dat dan ook.”

 

Joost werkte voorheen bij een tankstation, maar is eigenlijk opgeleid als meubelmaker en bovendien handig (en creatief) met zijn handen. “Ik was het stilstaan daar beu. Bij Jetstone werk ik nu als lijmer, maar ga ik ook nog andere disciplines leren. Zo kan ik lekker gevarieerd bezig zijn.”

 

Wie al enorm veelzijdig inzetbaar is, is Ricardo. Sinds 2001 werkt hij bij Jetstone en hij heeft bijna alle productiedisciplines onder de knie. Zijn hoofdtaak ligt nu op de eindcontrole, maar hij ondersteunt in de lijn waar nodig. “Mijn focus moet op de eindcontrole blijven, ook als er andere dingen tussendoor komen. Nauwkeurigheid is in mijn functie het allerbelangrijkste, maar ik ben zeker ook blij als ik mijn collega’s uit de brand kan helpen.” 

 

Een van die collega’s, Gert, die nu een klein jaar bij Jetstone werkt, twijfelde over het zoeken van een nieuwe baan: “Op de dag dat ik besloot iets anders te gaan zoeken kreeg ik een ‘werken-bij-jetstone’ folder in de bus. Het moest dus zo zijn dat ik bij Jetstone aan de slag ging! En begin volgend jaar wordt mijn werk zelfs nog uitdagender, dan ga ik beginnen aan een relatief nieuwe functie waarbij ik het aanspreekpunt word voor alle machine-operators op de Florijn, waar volgend jaar ook nog een waterjet bijkomt.”

 

In zijn huidige functie als CNC-er is Gert ook een echte samenwerker. “Wat is het waardoor die samenwerking bij ons zo prettig aanvoelt?”, vraagt Ricardo zich af. Harold: “We proberen met elkaar, en als teamleiders onderling, zo goed mogelijk te communiceren. We sparren over hoe we problemen gaan aanpakken en delen informatie helder en correct met elkaar.” “Misschien is het inderdaad vooral ook de openheid die het zo prettig werken maakt”, vult Ricardo aan.

 

En wat dan de kroon op die fijne onderlinge samenwerking is? Harold vertelt: “Van de opbrengst van de ideeënbus gaan we graag een keer per jaar samen ergens eten of een biertje drinken, we zijn van de opbrengsten ook eens wezen karten. De betrokkenheid bij het indienen van die ideeën is dan ook hoog. Samen willen we ons werk verbeteren en sparen voor zo’n gezellig uitje!”