Meet the Team: Verkoop Binnendienst 1

 

Voor deze editie van Meet the Team gingen we om tafel met de vier collega’s van ‘verkoop binnendienst team 1’. Dirk, Willy, Rob en Jeroen vertelden over hun dagelijkse werkzaamheden en over hoe het reilt en zeilt binnen het team.


De werkweek begint met een praatje over sport. “Daar hebben we in ieder geval allemaal een mening over”, vertelt teamleider Dirk. “En ook als die meningen verschillen zijn het altijd goede discussies.” Deze instelling is tekenend voor hoe er in dit team gewerkt wordt. Willy licht toe: “Het is goed dat er een teamleider is om de lijntjes van het werk en de planning uit te zetten, maar er is heel veel ruimte voor eigen inbreng.” Dirk: “We bespreken elke ochtend kort even de werkverdeling. Maar toch worden we geleefd door wat er gedurende de werkdag binnenkomt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bezig bent met het verwerken van services en daarna aan de slag gaat met een ingewikkelde offerte voor een groot project. Dat weten we niet altijd van tevoren.” Jeroen vult aan: “We houden elkaar daarbij in de gaten; wat bij de een overloopt, pakt een teamlid op.”

 

Willy: “Iedereen beheerst de verschillende taken in het team, maar er is ook ruimte voor de ontwikkeling van je eigen talenten, interesses en kennis.” Jeroen haakt in: “Zo zijn we nog altijd op zoek naar de talenten van Willy.” Willy lachend “Dan wordt het toch thee zetten! Maar zonder gekheid, ik pak graag de projectmatige, wat meer technische opdrachten op.” Met bijna 23 Jetstone-jaren op de teller is het niet vreemd dat Willy veel technisch inzicht heeft en gelukkig wil hij die kennis graag delen met collega’s en klanten tijdens opleidingen of trainingen. Hij gaat overigens voor de 75 jaar: “Ik hoef dan echt geen Rolex hoor, maar een diamanten handje in de stoep zou mooi zijn. Het is hier goed geregeld, daar ben ik me bewust van.”


Hoe de taken verdeeld zijn? Dat wisselt per dag. Rob: “Doordat we elkaars taken allemaal over kunnen nemen, is een dagje vrij of een week vakantie nu ook echt vrij en ligt er geen extra werk te wachten als je terugkomt. En bovendien blijft het werk zo uitdagender en minder stressgevoelig.” “En dat is win-win voor ons team én voor onze klanten.”, vult Dirk aan.

 

Werktechnisch tovert het meegaan met monteurs de afgelopen weken een extra glimlach op het gezicht van Rob. Door de enorme drukte werd hem gevraagd om bij te springen op logistiek. “Zo werk je weer eens met andere collega’s binnen de organisatie samen.”

 

Wat andere memorabele Jetstone momenten zijn voor dit team? Rob: “Dit interview staat zeker in de top 5, haha. Samen met Vrienden van Amstel en het jubileumweekend natuurlijk. Maar Jan die in z’n korte broek ijsco’s komt brengen is minstens zo memorabel. Het zijn ook de kleine dingen bij elkaar die het doen.” Jeroen vult aan: “Gelukkig wordt er ondanks corona alles aan gedaan om zoveel mogelijk door te laten gaan.” Of het team dan nog een uitje organiseert wanneer het weer kan? “We maken er straks gewoon een weekend van, of een midweek”, constateren de heren. Over wie dan de telefoon opneemt is nog discussie…