Meet the Team: Montage Team Nederland

 

Het is iets voor 07.00 uur in de ochtend wanneer we aansluiten bij één van de Nederlandse montageteams en ze nog even een half uurtje van het werk houden.  Collega’s Maarten, Jos, Nick, Emile, Bas en Joop vertellen meer over hun werk als montagemedewerker bij Jetstone. Natuurlijk onder het genot van een bakje koffie.

Over koffie gesproken, is dat jullie vaste routine?  ‘Jazeker, we starten de dag altijd met koffie. We bespreken dan kort de planning en delen praktische tips en aandachtspunten, zoals het gebruik van gereedschap tot verkeerswerkzaamheden in een bepaalde regio’, vertelt teamleider Maarten.

 

Wat doen jullie eigenlijk als montageteam? Jos zegt lachend: ‘Ja werkbladen monteren natuurlijk! Maar eigenlijk maken we de consument blij. Wij zijn namelijk vaak de partij die als laatste aan de keuken werkt en het werkblad maakt de keuken écht af. Naast het zien van het eindresultaat zijn tevreden mensen eigenlijk het allermooiste van ons werk. Maarten vult aan: ‘Naast monteren doen we ook de service en gaan we inmeten. Naarmate je meer ervaring krijgt in het monteren, ga je ook meer service klussen doen voor reparatie of vervangingen. Dit doen we in heel Nederland, maar ondersteunen ook onze collega’s in Duitsland en België en zelfs rond de grens van Frankrijk kom je Jetstone tegen.’

 

In Nederland is het team van montage met 38 medewerkers met 28 bussen onderweg. De montage rijdt in duo’s en de inmeters en servicemedewerkers rijden alleen. Een mooie mix van jong en ouder en ervaren tot leerling-montagemedewerker. Voor Nederland zijn er 3 montageteams met sinds kort een eigen teamleider. ‘De teamleider is het vaste aanspreekpunt, dus als je vragen hebt of ergens niet uitkomt dan is hij degene waar je terecht kunt’, zegt Nick.

 

Nieuwe collega’s gaan een aantal weken bij collega Eric van onze Jetstone Academy in de leer om daar de praktische kneepjes van het vak te leren. Daarna ga je pas echt de weg op en leer je gaandeweg met een ervaren collega het montagevak. Dit doen we nu al een tijdje op deze manier en dat werpt zijn vruchten af wordt bevestigd. Collega Bas zit namelijk middenin dit leertraject en hij vindt het fijn dat je groeit in kunde en verantwoordelijkheid. ‘Je krijgt echt de tijd om te leren en kunt vanuit daar stap voor stap steeds meer doen. Uiteindelijk wil ik dat mijn collega in de bus kan blijven zitten bij wijze van spreken en dat ik het werk helemaal zelf kan doen’.

 

Communicatie is ook erg belangrijk als je op montage gaat. ‘We houden elkaar op de hoogte via ons dagelijks gesprek, we bellen regelmatig onderling en hebben de groepsapp (alleen voor werk gerelateerde dingen natuurlijk)’ vertelt Jos met een knipoog. Los daarvan is communicatie met de nieuwe keukeneigenaar ook erg belangrijk. ‘Mocht er onverhoopt iets niet goed zijn gegaan, dan krijg je dit ook te horen en zoeken we altijd naar een oplossing. Je bent als montagemedewerker namelijk het visitekaartje van Jetstone, dus zo moet je je ook gedragen, vult Nick aan.

 

Als montagemedewerker kom je op veel plekken, zoals villa’s, volksbuurten of op een 44e verdieping met uitzicht op de Rotterdamse haven. ‘Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken bij iemand anders en soms komen we wel eens bij mensen die je zou kunnen kennen van TV of andere media’ vertelt Maarten. Collega Emile haakt hier op in: ‘Dat je dan vervolgens een file inrijdt onderweg naar huis, is dan een stuk minder erg’.

 

Er is wat leeftijdsverschil, maar met de gezamenlijke interesses in de vrije tijd zit het wel goed. ‘Op tijd een potje bier drinken met vrienden en wat ondernemen zoals poolen of lekker uit eten’ zegt Jos. Collega Joop heeft een bijzondere hobby, namelijk het reviseren en opknappen van Peugeot 306 cabrio auto’s. ‘Hier ben ik zo’n 2 á 3 avonden in de week mee bezig en ik heb zelf 2 mooie exemplaren’ vertelt hij trots.

 

‘Als montagemedewerker bij Jetstone kom je in een team terecht waar men elkaar helpt en je de mogelijkheid krijgt om het vak te leren van ervaren mensen. Niet alleen tijdens werktijd is de sfeer goed, maar ook tijdens de inmiddels bekende Jetstone feestjes maken we veel plezier met elkaar’, aldus Nick.

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden in het montage team van Jetstone? Naast ervaren collega’s zoeken we ook enthousiaste collega’s die het vak nog willen leren. Kijk voor alle informatie op www.jetstone.nl/werken-bij-jetstone.