Samenwerkingspartner: Gebr. Smits

 

Jetstone en Gebr. Smits: twee Brabantse bedrijven die al sinds de start van Jetstone aan elkaar zijn verbonden. Piet en Toon Smits zijn de grondleggers van Gebr. Smits en hebben het stokje inmiddels min of meer overgedragen aan neven Dirk en Joep. We spraken met Dirk en zijn vader Piet over de samenwerking van onze bedrijven.  

 

Toen Peet Veldhuijzen, Jan van den Heuvel en Theo Nooijen Jetstone oprichtten in een schuur op de Kanveldweg in Deurne werd Gebr. Smits een van onze eerste klanten. Piet vertelt; “Ik had al eerder samengewerkt met Peet en Jan en wat ik daarbij zo prettig vond is dat afspraak bij hen ook écht afspraak betekent. Toen Jetstone oprichtten hebben we dus niet getwijfeld om met hen samen te werken.”

 

Hoewel we in omvang van elkaar verschillen, zijn we beiden Brabantse bedrijven. In die nuchtere, maar gemoedelijke manier van ondernemen vinden we elkaar dan ook. Dirk, die sinds 2006 samen met neef Joep aan het roer staat bij Gebr. Smits, beschrijft het contact met onze afdeling verkoop dan ook als erg prettig. “Er zijn eigenlijk nooit grote problemen. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis, dat gebeurt nou eenmaal als je zo lang en intensief met elkaar samenwerkt. Er wordt dan altijd oplossingsgericht meegedacht en dat verbetert het wederzijds vertrouwen alleen maar. Daar hechten we bij Smits veel waarde aan.”

 

Hoewel Piet inmiddels een stapje terug probeert te doen, is hij nog veel in het bedrijf te vinden. Het directe contact uit de begintijd van Jetstone herkent hij, ondanks de groei van Jetstone, nog steeds. “Als er een probleem is, bel je gewoon en dan worden dingen direct samen opgelost. En als ik binnenloop bij jullie is er altijd tijd voor gezelligheid en een kop koffie. Het is zelfs wel eens gebeurd dat ik terug naar huis reed en er zomaar ineens een marmeren vaas uit de showroom in mijn auto stond als cadeautje, gewoon omdat ik die al een hele tijd mooi vond. Cadeautje van Jan, haha.”

 

De Brabantse gezelligheid voelt voor vader en zoon vertrouwd. Zo kijken ze met een lach terug op het jubileumweekend van Jetstone in 2018. Dit was natuurlijk niet enkel een feest voor Jetstone, maar we vierden ook dat we al 25 jaar een waardevolle samenwerking met elkaar hebben, die we hopelijk de komende 25 jaar op deze manier kunnen voortzetten.

 

Hoe die komende 25 jaar bij Smits er dan uitzien? Dirk vertelt dat ook bij Gebr. Smits de blikken gericht zijn op de toekomst: “We zijn momenteel behoorlijke stappen aan het maken. Zo hebben we onlangs onze werkplaats verbouwd en gaan we nu de voorkant van ons pand opfrissen, maar door de drukte is dit er nog niet van gekomen.”

Samenwerkingspartner: Bours Keukens

Met ruim 50 jaar ervaring, mag Bours Keukens zich met recht een vertrouwde keukenspecialist in Limburg noemen. We spraken met Celine en Sharon over hun familiebedrijf, over de samenwerking met Jetstone en over chocolade.

Lees verder

Center Parcs Het Meerdal

Center Parcs Het Meerdal vernieuwde in de eerste helft van dit jaar zo’n 550 cottages. Wij mochten een mooie bijdrage leveren aan dit project, met het leveren van de werkbladen voor de keukens.

Lees verder