Een werkblad van composiet is bij Jetstone leverbaar in een ongeëvenaard groot scala aan kleuren en uitvoeringen. Een werkblad van composiet kan een keuken daardoor niet alleen een strakke, moderne uitstraling geven, maar ook een nostalgische look of juist een meer klassieke uitstraling. Vrijwel alle composietsoorten hebben bovendien bijzonder praktische eigenschappen, wat eenvoudig verklaart waarom composiet momenteel het meest populaire werkblad in de keuken is.

 

Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal, gebaseerd op kwarts. Hoewel er tientallen producenten van composiet in de wereld zijn, kiest Jetstone ervoor om enkel te werken met gerenommeerde en NSF-gecertificeerde composietleveranciers zoals Caesarstone, Diresco en Silestone. Die NSF-certificering geeft u namelijk de garantie dat u voedselveilig composiet koopt!

Composiet is over het algemeen behoorlijk constant van kleur en structuur, maar doordat het bestaat uit natuurlijke basisstoffen, zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van bijvoorbeeld kleurstalen nooit uit te sluiten. Hoewel niet gebruikelijk, bieden wij een consument eventueel wel de mogelijkheid om op afspraak de beschikbare partijen composiet in het groot te bekijken in onze voorraad. Wij verwijzen u daarvoor graag naar het kopje afspraak kleurkeuze.

 

Oppervlaktes in composiet

De meeste werkbladen die Jetstone levert in composiet hebben een glanzende oppervlakte (gepolijst).  Maar ook de matte geborstelde oppervlakte (satin) is populair in composiet. Het geeft het werkblad een meer robuuste uitstraling, maar heeft ook een relatief open toplaag. Vooral de eerste maanden zijn dergelijke materialen daardoor wat gevoeliger voor vlekken. Na verloop van tijd verbetert dit, en zal het materiaal ook wat donkerder van kleur worden.

 

Gebruiksgemak van composiet

Hoewel de eigenschappen enigszins verschillen per kleur, mag composiet gemiddeld als volgt worden getypeerd:

 

Krasbestendigheid

Composiet gepolijst   + + + + + [goed]
Composiet satin   + + + + + [goed]

 

Hittebestendigheid

Composiet gepolijst   + + + + [voldoende]
Composiet satin   + + + + [voldoende]

 

Vlekbestendigheid

Composiet gepolijst   + + + + + [goed]
Composiet satin   + + + [redelijk]

 

Composiet is weliswaar behoorlijk hittebestendig, maar zeer hete pannen of ovenschalen kunnen een zogenaamde thermoshock veroorzaken, waardoor onherstelbare schade ontstaat. Gebruik daarom altijd een onderzetter.