Werkbladen van keramiek zijn sterk in opkomst. Jetstone heeft inmiddels ca. 30 kleuren beschikbaar in keramiek, waaronder een aantal met de unieke uitstraling van bijvoorbeeld roest, marmer en beton. En gezien de toenemende populariteit door de erg praktische eigenschappen, zal het assortiment keramiek zich komende jaren alleen maar verder uitbreiden.

 

Keramiek is een industrieel vervaardigd product, gebaseerd op klei, dat onder extreem hoge druk wordt geperst en vervolgens op hoge temperatuur wordt gebakken. Het is een doorontwikkelde versie van het materiaal dat bekend is uit de tegelbranche, maar dan beschikbaar in afmetingen waarvan wij werkbladen op maat kunnen produceren.

 

Oppervlaktes en kenmerken van keramiek

Keramiek is vooralsnog enkel beschikbaar met een matte, geborstelde oppervlakte (satin). Het materiaal combineert die fraaie, natuurlijke uitstraling echter met bijzonder praktische en hygiënische eigenschappen.

Keramiek is doorgaans erg constant van kleur. Echter, doordat het bestaat uit natuurlijke basisstoffen, zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen nooit uit te sluiten.

 

Gebruiksgemak van keramiek

Hoewel de eigenschappen enigszins verschillen per kleur, mag keramiek gemiddeld als volgt worden getypeerd:

 

Krasbestendigheid

Keramiek satin + + + + + + [uitstekend]

 

Hittebestendigheid

Keramiek satin + + + + ++ [uitstekend]

 

Vlekbestendigheid

Keramiek satin + + + + + + [uitstekend]

 

In vergelijking met graniet en composiet, is keramiek kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting. Let echter derhalve altijd op voor scherpe en/of zware voorwerpen die mogelijk op het blad kunnen vallen.