Stofvrij werken

 

Wij hechten ontzettend veel waarde aan veilig en gezond werken. De materialen die wij gebruiken voor werkbladen, bevatten kwartsstof. Die kwartsstof kan pas schadelijk worden voor de gezondheid op het moment dat er in gezaagd of aan geslepen gaat worden. Mochten er dus ter plekke nog bewerkingen aan het werkblad moeten gebeuren, dan dient u ervoor te zorgen dat de inademing van stof tot een minimum wordt beperkt. Een paar voorbeelden om hiervoor te zorgen:

 

  • Gebruik altijd een stofmasker met een P3-filter (verplicht).
  • Kan er buiten worden gezaagd/geslepen? Gebruik dan waar mogelijk water (bijvoorbeeld via een plantenspuit) zodat de stof direct verneveld en de tools bovendien worden gekoeld.
  • Moeten de bewerkingen echt binnen gebeuren? Maak dan gebruik van tools met stofafzuiging, gekoppeld aan een stofzuiger met HEPA filter. Zorg bovendien dat de ventilatie, airco en/of verwarmingsroosters worden afgedekt. Maak de ruimte na het werk zuiver met een stofzuiger voorzien van HEPA-filter, gevolgd door een dweil en natte doek.

 

 

Ter informatie:

In onze fabrieken werken we met geavanceerde waterkoeling en stofafzuiging, waardoor kwartsstof geen enkel risico oplevert voor onze medewerkers. Wij laten ons hiervoor jaarlijks controleren door een externe organisatie.