Veilig en verantwoord composiet

Composiet is enorm populair als materiaal voor keukenwerkbladen. Deze populariteit is eenvoudig te verklaren door de enorme keuze in kleuren en vooral de bijzonder praktische eigenschappen. Maar die praktische eigenschappen zijn niet altijd vanzelfsprekend.

 

Composiet uit de gehele wereld

Wereldwijd zijn er steeds meer fabrikanten die plaatmateriaal van composiet produceren. Een positieve ontwikkeling, die de populariteit van composiet alleen maar versterkt. Echter, het produceren van composiet is een specialisme, waarbij productietechnieken en vooral ook de gebruikte grondstoffen zeer bepalend zijn voor het uiterlijk en de hygiëne van het uiteindelijke werkblad. En daarin verschilt de kwaliteit van de verschillende fabrikanten soms aanzienlijk.

 

NSF en GreenGuard; garanties voor voedselveilig composiet

Jetstone kiest haar leveranciers zorgvuldig, en werkt enkel met composietmateriaal dat gecertificeerd is conform de normen van NSF en GreenGuard. Deze grote, onafhankelijke organisaties houden zich bezig met het testen en keuren van materialen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Aspecten die van groot belang zijn als het gaat om een keukenblad natuurlijk. Bekijk bijvoorbeeld de certificaten van:
– Caesarstone: NSF en GreenGuard
– Diresco: NSF en GreenGuard

 

Maatschappelijke betrokkenheid

De leveranciers van composietmateriaal waarmee we samenwerken, zijn niet alleen bezig met voedselveilige producten, maar ook met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarin neemt milieu een belangrijke plaats in. Zo zijn Caesarstone en Silestone gecertificeerd conform ISO 14001 (een internationale norm voor milieu management systemen) en werkt Diresco alleen met plantaardige bio-hars. Ook aan de grondstofzijde zijn leveranciers kritisch; zo werkt Diresco samen met Sibelco voor een verantwoorde winning van kwarts.