Een werkblad van marmer geeft een keuken een fraaie, luxe uitstraling. De winning van marmer vindt op talloze plekken in de wereld plaats; elk winningsgebied biedt zijn eigen kleur en uitstraling. Bianco Carrara, de bekendste marmersoort, komt bijvoorbeeld uit Italië.

 

Typerend voor marmer is de geaderde structuur, welke per partij enorm kan variëren van nauwelijks tot zeer uitdrukkelijk aanwezig. De kleurstelling van de aders kan variëren van licht tot donker, de omvang van smal tot breed. Tevens kunnen er witte puntvlekken en craquelé aanwezig zijn in de oppervlakte van het werkblad, welke enigszins grof en open kunnen aanvoelen en duidelijk zichtbaar zijn. Een opening in de oppervlakte van het werkblad tot en met 3 millimeter valt binnen deze tolerantie.

 

Om de consument een goed beeld te geven van de kleur en specifieke uiterlijke kenmerken van marmer bieden wij de mogelijkheid om op afspraak de beschikbare partijen marmer op grote plaat te komen bekijken.

 

Gebruik van marmer

Het is belangrijk om te begrijpen en te onderkennen dat een marmeren werkblad gevoelig is voor krassen en vlekken, zelfs wanneer het materiaal is behandeld met een impregneermiddel (of een andere sealer). Door met een werkblad van marmer te werken, verandert de uitstraling van het materiaal en zal het er ‘gebruikt’ gaan uitzien. Er zullen onder andere krassen en vlekken op en onder de oppervlakte zichtbaar zijn. Het is dan ook zeer belangrijk op de hoogte te zijn van het juiste onderhoud van een marmeren werkblad.

Marmer is weliswaar hittebestendig, maar zeer hete pannen of ovenschalen kunnen een zogenaamde thermoshock veroorzaken, waardoor onherstelbare schade ontstaat. Gebruik daarom altijd een onderzetter.

Meer weten over de eigenschappen van marmer en hoe dit materiaal zich verhoudt tot andere materialen? Bekijk dan onze speciale pagina over materiaaleigenschappen.

 

Marmerlook

Naast echt marmer, levert Jetstone ook een scala aan kleuren in composiet, keramiek en Dekton die de natuurlijke look van marmer fraai benaderen. In tegenstelling tot echt marmer, hebben deze materialen juist bijzonder praktische eigenschappen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de pagina over materialen met een marmerlook hier.

 

Reclamaties

Op de uitstraling en eigenschappen van marmer kunnen wij helaas geen reclamaties in behandeling nemen. Jetstone aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot de productkenmerken van dit materiaal. Jetstone adviseert werkbladen van composiet, keramiek of Dekton als probleemloos alternatief voor marmer.