Montage spoelbak vlakinleg

 

De spoelbak is een van de meest intensief gebruikte onderdelen van een keuken, waarbij vlakinleg de meest gekozen variant is. Bij zo’n inleg spoelbak is het van belang dat deze goed ‘op hoogte’ is gelegd. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een vlakinleg spoelbak kunt monteren. Specifieke instructies voor de montage van de Franke MYX spoelbak vind je onderaan deze pagina.

 

  1. Leg de spoelbak in de uitsparing en controleer of de onderzijde van het facet netjes gelijk loopt met de bovenkant van de spoelbak.
  2. Ligt de spoelbak wat te laag? Leg dan op de plaatsen waar dat nodig is, een kunststof plaatje in de sponning totdat de bak netjes gelijk ligt met het facet.
  3. Maak voordat u daadwerkelijk gaat monteren, de uitsparing en de spoelbak goed schoon en vetvrij.
  4. Plak (zeker bij natuursteen of composiet met een matte oppervlakte) de rand van de uitsparing op het keukenblad af met schilderstape! Op deze manier voorkomt u lijmvlekken in het werkblad.
  5. Breng vervolgens een ‘bedje’ siliconenkit aan in de uitsparing en leg de spoelbak op de siliconenkit.
  6. Druk de spoelbak aan en zorg voor gewicht in de spoelbak, bijvoorbeeld door er water in te zetten (al dan niet in een emmer).
  7. Besproei de kit met een sterk sopje (of een kit finisher) en mes de kit netjes af.
  8. Zorg dat de eindgebruiker weet dat hij de eerste 24 uur na montage de spoelbak niet mag gebruiken.

 

Algemene tip:

Lever een werkblad altijd op met de juiste onderhoudsadviezen voor de eindgebruiker. U kunt daarvoor bijvoorbeeld de onderhoudsfolder in onze onderhoudsset gebruiken en verwijzen naar de onderhoudstips en veelgestelde vragen op onze website. Adviseer de klant ook om de eerste 24 uur na montage het werkblad niet te gebruiken, zodat alles goed kan drogen.