Spoelbakken

Naast het werkblad en eventuele achterwanden, kan Jetstone ook de spoelbak meeleveren met uw order. Op die manier weet u zeker dat spoelbakken gelijktijdig met de werkbladen worden meegeleverd, en dragen wij bovendien alle verantwoording voor de maatvoering van uitsparing en spoelbak.

 

Spoelbakken rvs

Voor ons assortiment rvs spoelbakken, werken wij samen met de drie grootste leveranciers in Nederland, die allen staan voor kwaliteit; Franke, ABK en Reginox. Van deze merken kunnen we alle gangbare types uit eigen voorraad leveren, en zijn alle overige spoelbakken ook zonder probleem beschikbaar.

Rvs spoelbakken staan bekend om hun praktische gebruik; reinigen kan simpelweg met schuurmiddel, hetgeen overigens ook betekent dat er altijd fijne krasjes in rvs spoelbakken zullen ontstaan gedurende het gebruik.

 

Gekleurde spoelbakken

Een duidelijke trend van dit moment zijn gekleurde spoelbakken; niet alleen in zwart, maar bijvoorbeeld ook in goud en koper. Gekleurde spoelbakken zijn in grote lijnen te splitsen in twee varianten; spoelbakken van rvs die worden voorzien van een coating/behandeling, zoals de Miami- en Ohio-serie van Reginox. En spoelbakken die zijn gemaakt van synthetische of steenachtige materialen, zoals de SID- en KBG-serie van Franke.

Met name voor de rvs spoelbakken met een coating/behandeling geldt dat deze een wat lagere kras- en zuurbestendigheid hebben. Het is daarom verstandig om geen bestek (of andere zware voorwerpen) in de spoelbak te laten vallen, niet met harde materialen over de bodem op en neer te schuiven en de oppervlakte niet langdurig bloot te stellen aan sterke chemicaliën en agressieve reinigingsmiddelen.

 

Spoelbakken natuursteen, composiet of keramiek

Van nagenoeg alle materiaalsoorten die wij leveren als werkblad, kunnen we ook spoelbakken maken. Geheel op maat, en perfect passend bij het werkblad. Spoelbakken van hetzelfde materiaal als het werkblad zorgen voor een extra luxe uitstraling en zijn leverbaar met drie verschillende bodems; een vlakke bodem, een envelopbodem of een rvs bodem. Spoelbakken met een envelopbodem zijn de meest innovatieve van dit drietal. Bij deze bodem wordt het water beter afgevoerd dan bij een vlakke bodem, waarin altijd wat water (en vuil) zal blijven staan. Stenen spoelbakken met een rvs bodem bieden vooral als voordeel dat deze beter bestand zijn tegen het gebruik van een heetwaterkraan (bijv. Quooker). Let derhalve op met het gebruik van zo’n kraan bij spoelbakken met een stenen bodemplaat, zeker in donkere composietkleuren.

 

Tegeltjes spoelbakken

De tegeltjes spoelbakken die wij leveren, zijn gemaakt met een kunststof buitenzijde. De spoelbakken zijn daardoor relatief licht van gewicht en beperkt gevoelig voor temperatuurwisselingen (een bekend nadeel van tegeltjes spoelbakken op basis van een rvs buitenzijde). Desondanks raden wij de combinatie met een heetwaterkraan (bijv. Quooker) af.

Spoelbakken met tegeltjes staan bekend om hun fraaie nostalgische look. Standaard levert Jetstone deze spoelbakken in de kleurcombinatie zwart-wit, maar op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk.